Vedeldad grill med vegorecept

Är du i full sjå med att styra upp din trädgård efter den senaste tidens trender? Idag kombinerar vi gärna ätbar odling med växter som lockar fjärilar och steklar som kan pollinera växterna. Kanske har du varit inne på att bli biodlare, när du ändå är igång? Nu är den hetaste trenden ett uterum, och många skrotar klotgrillen för att bereda plats åt den nya, stationära och vedeldade grillen.

Att skapa rum i sin trädgård är något som allt fler har fått upp ögonen för – så även vi. Vi har hittat en snygg vedeldad grill som kan ge ett ordentligt lyft till vilken trädgård som helst. Se till att ge den utrymme, för den här ”roll’s roycen” kommer bli hjärtat av din trädgård och kommer förmodligen få arbeta hårt både sommar, höst, vinter och vår med att grilla allt tänkbart. Och självklart kommer vi med smaskiga recept att testa på din snygga grill.

Grilla vegetariskt

Eftersom vi på Gerbera Design är lite trendkänsliga av oss har vi valt att ta fram lite vegetariska alternativ till grillen. Vi vet nämligen att våra läsare har full koll på de senaste grilltrenderna inom kött, och tänkte därför utmana med lite schyssta vegorecept för den som är sugen på spännande smaker som sparris, halloumi och egenplockade örter att strö över det grillade.

Varför inte ta sparrisen till nya höjder? Kocken Mattias Larsson delar med sig av sitt hemliga trick i Aftonbladet. Gör en riktigt god och fräsch grillad sparrissallad med hjälp av detta knep! DN har sammanställt en lista med 5 tips på vad du kan grilla om du vill bjuda på en vegetarisk meny på din vedeldade grill i sommar, lyssna bara på det här:

  • Grillad aubergine med tahini
  • Portabelloburgare
  • Majsbiffar

Läs mer i artikeln och inspireras eller hitta på egna recept. Får du inte nog av tips kan vi också rekommendera Expressens guide till en grön och grillad sommarbuffé. Halloumin är nästan alltid ett självklart val för den som vill grilla vegetariskt. Byt ut mot tofu för den som vill äta veganskt!