Sängkläder och hållbarhet

Årets inredningstrender bjuder på lyxiga material och textilier i sovrummet, gröna växter och gula nyanser. Tidlöshet och hållbarhet är nyckelord. Kvalitet är att föredra före kvantitet.

Inredning är något som de flesta tycker om och gillar att spendera pengar på. Hemmet kan enkelt förändras och få sig ett lyft tack vare färger, belysning och nya möbler. 2019 bjuder på många inredningstrender och den viktigaste av dem alla är hållbarhetstänket. Dagens konsumenter är mer miljömedvetna och köper hellre kvalitetsprodukter som håller längre. Hållbarhet som genomsyrar alla trender år 2019. Nedan följer en lista på årets inredningstrender och tips på hur du applicerar dem på ditt hem.

Lyxiga material och textilier i sovrummet

Sovrummet är enligt många det viktigaste rummet i hemmet. Här spenderas mycket tid och att sova gott är viktigt för att orka. Därför är det viktigt att investera extra i detta rum för att skapa en harmonisk och mysig plats. I linje med årets hållbarhetstänk är det viktigt att satsa på bra kvalitet som håller länge. Investera i dig själv och din sömn genom att unna dig lyxiga sängkläder. Trendiga och sköna påslakan i satin ger en exklusiv känsla till sovrummet. Om dessa bäddset i satin behandlas på rätt sätt, exempelvis undviker torktumlare, håller de länge och behåller sin mjuka och sköna känsla. Att ha flera olika påslakan är dessutom ett enkelt sätt att variera sovrummet. Förutom sköna bäddset syns i övrigt mycket textilier i sovrummet. Förutom i sängen är det trendigt att ha textilier i fönstret, på väggen och på fåtöljen.

Hållbart, tidlöst och miljövänliga material

Hållbarhet är den trend som genomsyrar alla trender år 2019. Miljömedvetna konsumenter köper möbler på andrahandsmarknaden i större utsträckning samt föredrar miljövänliga material, exempelvis tillverkade av återvunnen plats eller metall. Tidlösa möbler, hållbara material av hög kvalitet och färre inköp är ledorden i år. Istället för att köpa nytt kan du möblera om med vad du har, byta med vänner och köpa på loppis. Det är dock inte nödvändigt att enbart köpa möbler och dekorationer i andra hand. Den generella regeln är att tänka efter hur länge produkten kommer att hålla. Hållbarhetstrenden är en välkommen utveckling efter föregående års konsumtionshets och “Slit och släng”-mentalitet.

Gröna växter & Torkade blommor

I år byts importerade snittblommor ut mot mer miljövänliga gröna växter och torkade blommor. Istället för att köpa snittblommor mitt i vintern bör du ta vara på de svenska sommarblommorna och torka dem. Torkade blommar håller hela året och är en vacker dekoration i hemmet. Även stora gröna växter är mycket trendigt. Enligt det sociala nätverket Pinterest gäller det att ta ut svängarna och dekorera med grönt ända upp till taket. Om du vattnar dem och tar hand om dina växter kommer de att hålla länge.

Gult är inte fult

När det gäller trendiga inredningsfärger dominerar gula toner i år. Dels syns många inredningsdetaljer i starka nyanser som senapsgult och citrongult, men även mer neutrala nyanser som gräddgul och havre. De föregående trendfärgerna puderrosa och ljusgrått kommer bytas ut mot neutrala gula toner i allt större utsträckning.