Snart dags att vårstäda

Fåglarna kvittrar, asfalten är torr och har man tur kan man skymta en snödroppe som tränger sig upp genom den frostiga jorden. Våren är här, och med det kommer självklart den årliga vårstädningen.

tvätta fönsterNär våren står på tröskeln vill man gärna få det vårfint där hemma. Det handlar om att möta våren och sommaren med ett rent och fräscht hem och att få ut den mörka vintern. Under den mörka årstiden är det svårt att tydligt se all smuts som samlas och hur skitiga fönsterna blivit eftersom solen inte lyser upp tillräckligt där hemma. Att få det helt rent överallt kan däremot vara rätt så klurigt, det gäller helt enkelt att ha koll på hur man tacklar olika sorters smuts och att inte göra saker svårare än vad de faktiskt är. Många gånger finns det klassiska husmorstips som underlättar, det handlar om klassiska städa hemma tips som förenklar många av de sysslor som en vårstädning innefattar.

Ta nytta av solens ljus

Det vi saknar mest under vintern är solljuset, och det är inte enbart för att vi vill bli bruna och vackra, utan det handlar också om att få syn på de skrymslen och vrår där vi inte sett smuts tidigare. Det som brukar synas allra tydligast när solen ligger på är fönsterna. Under vintern får de uthärda både regn och snö i kombination med smuts och salt från vägarna. Att tvätta rent fönsterna är med andra ord ett riktigt vårtecken, och ett säkert sätt att få in mer ljus i bostaden. En riktig vinstlott alltså. Hur vi putsar våra fönster kan skilja sig åt beroende på fönstertyp och redskap. Nu för tiden finns det smarta apparater som låter dig putsa och tvätta fönsterna i ett svep, istället för att gnugga med olika medel och papper. Hur du väljer att göra är helt upp till dig. Är du nyfiken på att ta reda på fler sätt att städa på, och se klassiska misstag man kan göra när man städar borde du läsa denna artikel publicerad av Expressen. Trevlig städning!