Inred med porslin

Att dricka kaffe och äta mat på porslin är knappast något nytt, men inte särskilt många har tagit steget längre och använder porslin som fina inredningsdetaljer. Det är dags att ändra på det – 2019 är året vi börjar inreda med porslin!

porslin dekorationHur mycket av de inredningsdetaljer du har där hemma går att byta ut mot något i porslin? Idag finns det massvis med påhittiga keramiklösningar som är både vackra och praktiska. Det går att hitta allt från tvålhållare till vaser, allt med sina egna spännande designer. Vi på Gerbera Design är galna i keramik och skulle gärna inreda med det från golv till tak om det så gick, men det kanske inte alltid är så bra med för mycket av det goda.

På bordet

Om det är ett ställe där keramik verkligen får briljera så är det på våra matbord. Där går det verkligen att kombinera elegans och vacker design med nytta. Du känner säkert igen dig i att ha favoritporslin där hemma som du gärna äter på, och mycket av det ligger i hur det är formgivet. Precis som att vissa glas är godare att dricka ur på grund av hur tunna de är och så vidare. Några av våra porslinsfavoriter finns i den här artikeln från Expressen. Där får man ett tydligt exempel på hur fantastiskt kreativ man kan vara med sin formgivning.

I badrummet

Porslin har en given plats i varje badrum – i alla fall om du frågar oss på Gerbera Design. Det går att hitta många lösningar och vackra ting att ha stående i sitt badrum. Den ack så tråkiga tvålpumpen byts lätt ut mot en vacker behållare i porslin. Eller varför inte ett vackert fat i glaserat porslin, likt den i denna artikel?

Porslin utomhus

Ja, det går faktiskt. Och det är många gånger vackrare och tilltalande än vad många tror. När vi får frågor om porslin i växthuset gillar vi att överraska med att rekommendera en vattenkanna i porslin. Det finns faktiskt! Se här för inspiration.