Minska risk för inbrott

Hur kan du minska risken för att ditt hem blir utsatt för ett inbrott? Det finns flera saker att tänka på och ett sätt att gå tillväga på är att sätta sig in i hur en inbrottstjuv faktiskt tänker. 

Beroende på om du bor i lägenhet eller hus finns det olika strategier att ta till för att förebygga inbrott. I ett lägenhetshus sker inbrottsförsök ibland genom att någon försöker bryta upp en dörr för att ta sig in i en anna persons hem. Detta är något du kan motverka genom att skaffa en tålig säkerhetsdörr från https://www.prodoor.se/. Förutom att dörren gör ditt hem tryggare och säkrare för dig gällande inbrott, är den även ljuddämpande och ett skydd mot eldsvåda.

Polisens bästa tips för att motverka inbrott

I Expressen skrivs det följande om hur inbrott sker och vad som är det primära rådet för att förebygga att ett inbrott sker:

De flesta inbrotten i sker genom fönster, altan- och källardörrar i villor eller lägenheter på markplan. I lägenheter går tjuven oftast in genom ytterdörren. Första råden är enkla. Lås alltid dörrarna, även när du är hemma – Expressen

Några fler tips för att motverka går det att läsa om både på Polisens hemsida och här i en artikel i SVT. Det handlar bland annat om att ha riktigt bra lås, både på fönster och dörrar. Du kan dessutom förstärka fönster liksom balkong- och altandörrar så att dessa är svårare att bryta om. Om du har hus är rådet att ha utomhusbelysning med rörelsevakt, inte minst kring dörrar. Trädgårdsredskap och verktyg ska inte finnas lättillgängligt utomhus, dessa kan nämligen tjuven använda som verktyg för att ta sig in – enklare. Om du har stege ute, se till att den är fastlåst så den inte kan användas för att klättra upp till öppna fönster och olåsta balkongdörrar.