Inför en flytt

Vid en flytt finns det flera saker att tänka på. Den nuvarande bostaden ska städas och hyras ut eller säljas. Möbler och övriga ägodelar måste packas och flyttas. Om den nya bostaden är mindre eller om flytten är under en begränsad tid behöver dessutom sakerna magasineras.

StockholmMånga underskattar mängden möbler och övriga saker de har. Oftast tar packning och städning vid en flytt mycket längre tid än de flesta tror. Se därför till att du i god tid innan flytten går igenom dina ägodelar och rensar ut och skänker eller säljer de saker du inte använt på länge. Om du inte vill göra dig av med allt du äger finns det bra och prisvärd magasinering i Stockholm som till och med kommer och hämtar dina möbler och kör dem till förrådet.

Städa och styla

Om du ska sälja din nuvarande bostad är det viktigt att göra den inbjudande inför visningen. Genom att rensa och packa ner överflödiga prylar ser hemmet luftigare ut. Tänk också på att ta bort personliga saker som fotografier och diplom. Tanken är att den potentiella köparen ska kunna skapa sig en bild av hur boendet skulle kunna se ut för honom eller henne. Därför är det viktigt att inredningen är hemtrevlig men opersonlig. Använd blommor, fina handdukar, ljusstakar o.s.v. för att skapa harmoni och en ombonad känsla.

Koll på flyttkostnader

En flytt handlar inte bara om packning och städning. Flyttar är ofta förenade med kostnader som kan komma som en överraskning. Mäklarkostnad, flyttkostnad, dubbel boendekostnad och ett nytt boende som är dyrare än det tidigare är några av alla de kostnader som kan uppstå. Det är därför en bra idé att göra en budget för flytten och kostnaden för det nya boendet. Även andra praktiska frågor kan bli aktuella i samband med en flytt. Kanske ska du flytta ihop med din partner och bli sambo. Då kan det vara aktuellt att skriva ett samboavtal för att undvika problem vid en eventuell separation i framtiden.

Att flytta är med andra ord inte bara spännande och roligt utan kräver också en hel del praktiska bestyr, men när flytten är över brukar de flesta vara nöjda och njuta av sitt nya boende.