Hitta nattron med rätt luftrenare

Ett sovrum bör alltid vara inrett med omsorg för att sömnen ska bli så bra som möjligt. Färger, möblering och inte minst en luftrenare är A och O för en skön sömn. Andra faktorer som buller, dofter och olika störningsmoment kan också ha stor inverkan på hur dina nätter blir.

Oavsett om du är allergisk eller inte så går det inte att sticka under stol med att inomhusluften är en av de viktigaste parametrar för ett välmående i hemmet. Med Coway luftrenare slipper du störande apné och kan sova lugnt om natten. En luftrenare lämpar sig bra både för barn och vuxna, och bör faktiskt finnas i varje hem.

luftrenareVad gör en luftrenare?

En luftrenare är den optimala hjälpen för att hålla damm och andra irriterande luftpartiklar på avstånd. När ett rum har för mycket damm sätter sig lätt kvalster och dylikt i sängkläder, i mattor och runt omkring dig, och kan till slut göra ditt sovrum till en mindre krigszon. Dessa kvalster och dammpartiklar känns lätt av i halsen, speciellt för känsliga personer. Med en luftrenare samlas damm och annat upp och slutar att flyga omkring i luften. Som pricken över i:et tar en luftrenare även itu med bakterier och fräna lukter som kan sätta sig i väggarna. Kort och gott – ditt sovrum blir rent och behagligt och en skön plats för avkoppling.

Välj luftrenare med sovrummet och renhetskravet som utgångspunkt

Det finns flera typer av luftrenare, vilka väljs främst genom att se till storleken på ditt sovrum, vilken reningsmetod du vill använda samt hur hög renhet du efterfrågar. Det ska till att nämna att en luftrenare med mycket luftflöde renare luften på kortare tid, medan en luftrenare med lågt luftflöde tar längre tid på sig att rena luften. Om du vet med dig att du är allergiker eller är överkänslig mot t.ex. pollen, så bör du även se till att din luftrenare är utrustad med filter för bästa uppsamling av partiklar.

Något du också bör satsa på om du ställer en luftrenare i sovrummet, är att du bör välja en tystgående variant. Många modeller har en tendens att låta lite extra när de är igång, vilket gör att de kan vara störande under natten på grund av ett brummande ljud.

sovrumKombinera din luftrenare med rätt inredning

När du ändå är i färd med att göra ditt sovrum till den renaste platsen på jorden vad inomhusluften beträffar, så är det klokt att samtidigt satsa på rätt inredning och möblering. Om du har hört talas om Feng Shui så är du säkert införstådd med detta tankesätt. Vilka färger du använder och hur du placerar ut möblerna, spelar stor roll för ditt välbefinnande. Satsa på pastelliga färger och gärna i gröna toner. Grönt har en lugnande effekt som hjälper dig att koppla av och somna in. Hur du placerar sängen har också stor betydelse. Ställ den helst inte under ett fönster eller mellan fönster och dörrar. Se till att den står stabilt mot en vägg och att du har en överskådlig blick av rummet samt att du sover med ansiktet riktat mot dörren.

Om du väljer speglar i rummet, kan du vara lite sparsmakad, eftersom för många kan orsaka stress. Dock är detta en smaksak och alltfler tycker speglar är en perfekt inredningsmöbel som i mångt och mycket kan ersätta tavlor.