Anlita en murare och få ditt projekt professionellt utfört

Kanske kliar det i dina fingrar över att du har lust att ge dig i kast med svåra mureriarbeten på egen hand. Men ibland kan det vara klokt att överlåta grovjobbet till en kunnig person med spetskompetens. Här följer en översiktlig guide för den som funderar på att anlita en yrkesmurare hemma till en renovering eller en ny inredningsidé.

 En murares eller en plattsättares roll är generellt mycket bred. Gammal yrkeskunskap värdesätts fortfarande allteftersom efterfrågan på nya trender hamnar högre upp på beställningslistorna. Bor du i Stockholm med omnejd kan det vara dags att slå en signal till murare Stockholm för att både få ett hum om de arbeten de tillhandahåller, samtidigt som du kan be om en offert.

murareMurararbeten från A till Ö

En murares verktyg och yrkesskicklighet kommer väl till pass i många situationer. Från husets rötter ända upp till nocken kan en murares händer göra stor nytta. En vanlig uppgift är att anordna en öppen spis eller kakelugn för att skruva upp mysfaktorn i folks hem. Lagning och gjutning av betongplattor och trappor utomhus är också ett vanligt uppdrag för en murare. Utöver det kan du också ta hjälp av murare vid skorstensrenovering och tätning av rökkanaler, plattsättningar, fasadputsning och renovering av husfasader på olika sätt och för att lägga betong på din terrass. Ansvarsområdet kan även sträcka sig till spis- eller ugnsrenovering.

Det är hellre värt att ta tjuren vid hornen och anlita en murare som vet hur en slipsten ska dras, istället för att ta dig an projektet själv om du inte har ett minimum av yrkesvana. Detta är extra noggrant när det kommer till tätning av rökkanaler och dylikt, som vid felaktigheter eller okunnighet kan leda till inpyrda hus och i värsta fall bränder. I den sämsta av situationer kan du riskera att inte få ersättning från ditt försäkringsbolag, om ansvaret och orsaken till felet vilar på dina axlar. Vidare, kan du kantas av arbetsskador om du inte vet vad du gör, eftersom murare rent generellt är ett yrke som toppar listorna över antalet arbetsskador på arbetsplatser. Är du dessutom ovan men beslutar att göra saker själv, kan du ligga lika pyrt till som ditt hem.

Dra fördel av ROT-avdraget

Alla mureriarbeten omfattas av ROT-avdraget, vilket gör at dina kostnader sjunker när fakturan kommer. Det innebär också att du alltid bör anlita en seriös murarfirma eller hantverkare, istället för att göra det svart. Det sistnämnda är aldrig en bra idé ur något perspektiv, eftersom eventuella missar från företaget kan står dig dyrt i slutändan.